Pendanaan

PERUBAHAN BERMULA DISINI

Pihak IPaQ amat mengalu-alukan sumbangan daripada orang ramai secara perseorangan mahupun berkumpulan, syarikat atau organisasi yang ingin membuat sumbangan ikhlas/infak. Kini anda boleh menaja atau memberi sumbangan kewangan untuk sebarang program. Sehubungan itu, program-program yang dilaksanakan oleh IPaQ, merangkumi semua usaha yang boleh membantu untuk Pembelajaran, Pengajian, Pemahaman, Penghayatan dan Pengaplikasian ilmu al-Quran.

PEMANFAATAN SUMBER DANA PENGURUSAN

IPaQ juga bertanggungjawab mengembleng dana untuk dimanfaatkan bagi pembiayaan kos-kos pengurusan demi kelancaran usaha-usaha pembangunan dan pengembangan ilmu al-Quran ke seluruh Malaysia. Di antara kos-kos berkaitan ialah:

  1. Upah tenaga kerja dan kos-kos berkaitan
  2. Pembangunan AL-QALAM, AQWAM dan prasarana lain
  3. Urusan kepejabatan termasuk sistem teknologi pendidikan meliputi komputer, LCD dan sebagainya

CARA PEMBAYARAN SUMBANGAN DANA ONLINE

PENTING: Pastikan anda sentiasa menyimpan rekod transaksi (resit jika cash deposit) atau print screen / pdf print butiran transaksi untuk rujukan dikemudian hari.

ARAHAN: Jika anda menggunakan Perbankan Online (Fund Transfer), sila pilih mode transfer (Instant Interbank Fund Transfer)

Langkah 1: Buat Pembayaran

Lakukan pembayaran dengan jumlah yang ingin anda sumbangkan dana ke akaun di bawah menggunakan kaedah Fund Transfer (Online) atau ATM Transfer atau Cash Deposit:

Akaun Bank Pemilik Akaun Nombor Akaun
Bank Islam Yayasan Institut Pengajian Al-Quran 1204 – 7010 – 0545 – 03

Masukkan alamat email [email protected] untuk rujukan bagi perbankan online.

Langkah 2: Buat Pengesahan Pembayaran

Pastikan anda mengisi dengan lengkap dan betul. Paparan “Terima kasih atas sumbangan anda” akan terpapar sekiranya sumbangan anda berjaya dihantar.

Jika tiada paparan tersebut, anda perlu mengisi borang dengan lengkap sekali lagi. Jika terdapat sebarang masalah, sila maklumkan kepada kami di [email protected] atau hubungi talian Cik Afifah 019-983 9326 atau 03-7932 5165 (pentadbiran)

PERHATIAN: Sila pastikan anda telah mengikuti langkah-langkah pembayaran sumbangan dana sebelum mengisi borang di bawah.

[]
1 Step 1

Daftar sebagai Penyumbang dan jadilah sebahagian dalam membantu pelaksanaan pembangunan dan pengembangan ilmu al-Quran. 

Nama Penuh
No. Telefon
Alamat Rumahalamat lengkap
0 / 300
Rujukancontoh: Sumbangan Dana
Jumlah Pembayaran (RM)
payment
Tarikh Pembayaransila pilih tarikh
date_range
Sertakan Resit PembayaranMax 8MB
cloud_uploadMuat naik

*Sila rujuk cara pembayaran sebelum membuat pembayaran sumbangan

Dengan ini saya menyumbang dana untuk manfaat pembangunan dan pengembangan al-Quran kepada IPaQ kerana Allah Taala

keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
FormCraft - WordPress form builder

HARAPAN PEMBANGUNAN DAN PENGEMBANGAN AL-QURAN IPAQ

HgNolwn

PERMULAAN: Biarpun kecil nilainya, sumbangan anda amat bermakna
Kami menyedari keperluan untuk membasmi buta huruf al-Quran perlu dilakukan iaitu melalui perancangan yang strategik dan berkesan bagi melaksanakan program perlaksanaan  pembangunan dan pengembangan ilmu al-Quran.

lzRkX5L

FASA 2: Pemanfaatan Sumbangan
Hasil sumbangan dana dapat membantu menyediakan kemudahan bagi pembangunan dan membantu  golongan yang tidak kemampuan mempelajari ilmu al-Quran serta ia turut memberi peluang kepada orang ramai untuk mengikuti pengajian al-Quran.

e7dCMz0

FASA 3: Membantu buta huruf al-Quran
Perlaksanaan pembangunan dan pengembangan ilmu al-Quran  bermula dengan adanya penyertaan daripada kalangan peserta untuk mempelajari ilmu al-Quran dan juga penyediaan kemudahan pembelajaran.

ofxWP25

FASA 4: Menambah, Membaiki dan Meneruskan
Peningkatan penyertaan, penambahbaikan dan kelengkapan prasarana  bagi para peserta menggalakkan lebih ramai peserta untuk mengikuti pengajian serta dapat menarik minat para jemaah diluar sana untuk turut mengikuti program.

FASA AKHIR: Menyebarkan budaya membaca Al-Quran
Impian untuk melahirkan lebih ramai generasi celik al-Quran berjaya dengan adanya kemudahan prasarana dan kelengkapan pelajaran yang mencukupi dan sempurna.